rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Seizoensactiviteiten

Opnieuw groeven we een poortpaal in, maar omdat het meeviel met de hardheid van de grond was er deze keer geen aanleiding om de slappe lach te krijgen. Nu moet R nog wat exacte berekeningen uitvoeren en dan kunnen we het restant palen en latten bestellen. Die plaatsen we dan in de loop van de winter, afhankelijk van het weer. Nu al veel zin in.

Door de storm afgelopen nacht deed ik geen oog dicht, of tenminste, ik deed ze wel dicht maar ze schoten telkens weer open door het gerammel van het slaapkamerraam. Ik hou niet van wind, en storm vind ik al helemaal overbodig. Toch mag ik niet mopperen, in de twee jaar dat we hier wonen hebben we geen enkele echt hevige storm gehad. Ook deze keer waaiden er geen bomen om, als je ziet hoe ze met hun kruinen staan te zwiepen op veertig meter hoogte is dat eigenlijk heel verwonderlijk. We maakten een rondje langs alle omheiningen maar er lagen zelfs nauwelijks afgewaaide takken. Ook een onnodig rondje langs alle omheiningen is echter een uitstekende gelegenheid om buiten te zijn.

's Avonds aten we Mont d'Or. Als iets het winterseizoen inluidt is het dat wel. De paarden hebben al een flinke grasbuik en een aardige wintervacht en staan als ronde beertjes in het weiland. Na het eten voelden wij ons net zo. Dat is goed. Wat extra spek voor de winter isoleert. Ecologisch en natuurlijk. Warm aanbevolen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR