rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Smid op de oprit

Rond de klok wat te beleven met die dieren hier.

Zo gingen we gisteren Jay en Harissa longeren in de bak bij Sophie. Titan was duidelijk kwaad dat hij alleen achterbleef in het weiland, maar dat is goed voor hem. Zo leert hij dat alleenzijn geen ramp is en dat we zijn dames binnen afzienbare tijd ook weer netjes terugbrengen. Voor Harissa was het tamelijk spannend om aan de hand door het dorp te wandelen, dat is maar één keer gebeurd, vanuit de moeflonwei naar ons huis. Jay stapte voort alsof het heel normaal was, een kleine uitwijkmanoeuvre voor een putdeksel daargelaten. Enkele witte plastic stoeltjes bij de bak waren verontrustend, maar als ze even tijd krijgt ziet ze wel dat deze potentieel gevaarlijke marsmannetjes niet bewegen en dan is het weer goed. Ze moet dat gewoon even zeker weten.

Het longeren zelf ging prima. Er stonden wat lage hindernissen, waar onze meisjes zonder aarzelen overheen stapten, Olivier en Sophie kwamen even kijken en de kerkklok pal naast de bak sloeg 12 uur, niets aan de hand. Voortaan gaan we een keer per week, ook met Titan.

Vanochtend kwam Fred, de smid. Titan werd warm beslagen en Jay koud, en Harissa werd rondom bekapt. Zo kunnen ze weer zes weken vooruit totdat de ijzers opnieuw in het rond vliegen.

beslag

De smid is voor paardenhouders een centrale figuur. Fred beslaat niet alleen, hij is ook een allround paardenman, heeft zelf paarden en kent alle paardenhouders in de wijde omgeving. Als hij tijd heeft, vooral in de winter, rijdt hij ook jonge paarden in, en maandagavond gaan we kijken hoe hij dat doet. Vast wel goed, tenslotte is ook Titan door hem opgeleid en dat is een beleefd en werkwillig heerschap.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR