rss
logo
 
donderdag 16 augustus 2018

Dieper

Waar ze mee kwamen ... Nou ja, 'ze', één eenzaam mannetje wist hoe alle knopjes bediend en staven opgeschroefd moesten worden. Het nijverst was het vrachtwagentje zelf. Als je het onderweg ergens tegenkwam, zou je denken hee een vrachtwagentje met tralies, zeker voor dieven- of dierentransport, klein dingetje maar, daar zit zeker niet veel in.

Ha, klein aber oho. Dat wagentje weegt 14 ton en het kan met allevier de wielen in de lucht een hoop druk uitoefenen. Heel stoer karretje. Het gewicht van de wagen helpt de staaf de grond in te drukken.

boren

Hij drukt de staven erin tot de druk op de punt van 2,5 cm doorsnee de 10 ton bereikt. Als iemand zachte grond heeft kan dat op grote diepte zijn, bij ons stopte hij rond de zes meter. Goed stevige bodem hier, hadden wij zelf ook al geconstateerd.

boren2

Binnen zien we metertjes, wijzertjes, een beeldscherm, het reflecterende mannetje en, tot mijn leedwezen, een bureaustoel. Ook mannetjes van dergelijke heel stoere machines hebben een beeldscherm en een bureaustoel. Is er dan niets veilig?

Buiten zien we Het Ventje, die het allemaal niet bar spannend vindt. Een vrachtauto op het gazon met al zijn wielen in de lucht, nou en. Gewoon een etappe in de bouw van een nieuw huis.

Nadat het meetwagentje was vertrokken, was er niets meer te zien dan wat bandensporen in het gras.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR