rss
logo
 
donderdag 16 augustus 2018

Anders

R is de behulpzaamheid zelf. 'Zal ik dat even voor je doen?' 'Heb je hulp nodig?' 'Dat kun je mij laten doen hoor', dat hoor ik dagelijks. Niemand hoort mij klagen, maar ik sla het aanbod wel regelmatig af, anders zou ik hier al snel met de armen over elkaar me zitten vervelen op de bank terwijl R alle karweitjes deed. Bovendien ben ik zelfstandig aangelegd en onderneem ook graag eens iets wat misschien niet zo voor de hand ligt. Een mens moet in beweging blijven, dat is leuk, en wie is er nu graag een sofa-aardappel. Ik niet.

Deze keer had ik weer een idee dat ik in mijn eentje wilde uitvoeren. Desverzocht deelde R mee dat hij wel dacht het gedoe om hem heen te kunnen negeren tot ik óf zei dat het klaar was óf ik alles weer had teruggezet.

Goed. Ik schoof en duwde, haalde de stofzuiger erbij, sloot af en schakelde weer aan, mat uit en richtte recht. Dacht na, verschoof nog wat, verbande wat naar de garage, keek nog eens met het hoofd schuin, en tradraaa. Kortom, ik heb de kamer veranderd.

Ik had er een hard hoofd in dat het mogelijk zou zijn om de bank langs de andere wand te zetten zodat we niet onze nek verrekken als we naar de paarden willen kijken, en ook dat de kamer er groter door zou lijken. Maar het lukte toch. R keek pas (of in elk geval: gaf pas commentaar) toen ik zei dat het mocht. Een onverdeeld succes vindt hij het niet, maar hij sputterde niet erg hard.

Het beoogde resultaat is in elk geval bereikt, we kunnen naar buiten kijken, en één winstpunt is er zonder meer: het is in elk geval Anders. Dat móet gewoon zo nu en dan. Fris. Zo kunnen we weer even vooruit, tot een volgende keer.

home

En geef maar toe, het wordt steeds ruimer hier. Less is more, zeg ik.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR