rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Gezellig

De paden staan vol plassen en de bosgrond is doorweekt, maar het was een schitterende dag om een flinke buitenrit te maken. Kalm draven met alleen enkele kleine galopjes in verband met slipgevaar, veel kilometers legden we niet af maar uiteindelijk waren we toch vier uur onderweg. Dat verbaast mij telkens, het lijkt altijd veel korter.

Harissa schetterde verontwaardigd dat zij niet meemocht, maar ze heeft nu eenmaal wintervakantie. Bovendien is het niet mogelijk om op twee paarden tegelijk te rijden. Toen we weer thuiskwamen stond ze vredig te grazen, zo erg vond ze het dus ook weer niet.

weiland

Na afloop lieten we de drie paarden in het weiland rondom het huis. Het gras is daar nog een beetje gegroeid en zo kunnen ze het netjes afgrazen zolang het niet gaat sneeuwen. De rest van de winter brengen ze dan aan de overkant door, dat is ook niet ver, alleen het weggetje ligt ertussen, maar ik vind het toch gezelliger als ze aan drie kanten rond het huisje lopen. Het is altijd weer een verrassing door welk raam je ze ziet als je 's ochtends de gordijnen opendoet. En soms horen we ze 's nachts briesen. Dat is een leuk gehoor, dan weten we dat ze zich op hun gemak voelen. Ja, nou ja, ik vind dat leuk. Zo ben ik nu eenmaal.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR