rss
logo
 
woensdag 21 februari 2018

Getest

Nu we bijna twee jaar hier wonen leek het ons tijd om een huisarts te zoeken. Niet dat we wat mankeren, maar het is handig om al eens met zo iemand te hebben gepraat voordat je doodbloedend door een of ander onnozel ongeval bij hem op de stoep staat. Stel dat het een bullebak is, of iemand met rare rode oogjes en zweethanden, daar zit je op zo'n moment niet om verlegen. Dat kun je beter vooraf testen.

In ons geval is ook een criterium of we hem goed kunnen verstaan. Er zijn onder Franstaligen evenveel erge mompelaars als duidelijke articulatoren, en in geval van nood telt elk woord. Nu, dat was in orde bij onze nieuwe huisarts, en hij verstond op zijn beurt ons ook goed. Communicatie verzekerd.

Verder is hij foto- en stripliefhebber en heeft hij een beeldje staan van 'het gebroken oor' (de insiders weten waarover ik spreek) met een armpje in het gips. Humor.

Die had hij toch. Ik heb al een tijdlang een bultje op mijn tong, waar ik geen last van heb maar het gaat ook niet weg. Dat vond onze nieuwe huisarts een merkwaardig verschijnsel. Zou het kunnen komen door te veel praten, opperde hij. Grappig hoor, maar hij verwees me wel door naar een mondspecialist. Dat is mooi, dan kan ik testen of die het ook een reden tot vrolijkheid vindt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR