rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Op verkenning

Titan en Jay lopen nu aan de overkant. Daar staat nog volop gras, en tevens is het in het natte jaargetij mooi dat ze er beschutting kunnen zoeken in de schuilstal.

Niet dat ze dat tot nu toe deden. De schuilstal is vanaf het begin verklaard tot Eng Ding, waar ze wel in gaan tijdens poetsen en opzadelen als wij dat dan per se willen, maar nooit uit zichzelf. Het is waar dat hij nog altijd nieuw ruikt en ook enigszins galmt. Mooie stal hoor, maar wat heb je er eigenlijk te zoeken, als paard. Dat was de vraag.

Zo-even hebben we Jay er naartoe gebracht en haar laten zien dat de schuilstal echt wel aantrekkelijke perspectieven biedt, zoals een baal hooi, een blok zout en een grote bak oligo-elementen. Smaksmak. Toch maar eens een verkennend stapje naar binnen. Titan is altijd wat voorzichtiger en kijkt nog een tijdje de kat uit de boom.

schuilstal

Dat komt wel goed. Het is niet zo dat ze beslist naar binnen moeten bij regen sneeuw en onweders, dat laten we ze zelf uitzoeken. De buren, Décathlon en Rita Ruse, de paarden van Chantal, staan ook meestal buiten terwijl ze een prima stal ter beschikking hebben, die ze delen met de geiten en de schapen. Paarden vinden regen gewoon niet zo erg als wij, en koud hebben ze het al helemaal niet gauw.

In elk geval weet Jay nu ze waar ze moet zijn als ze even geen zin heeft in nattigheid of behoefte heeft aan een likje zout. En Titan vindt het wiel waarschijnlijk ook nog wel uit, helemaal zelfstandig.

Als er één paard over de dam is, volgen er meer. Oud paardenspreekwoord.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR