rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Harissa op kostschool (2)

Na een week op haar nieuwe school ontving Harissa bezoek. Daar stond ze in haar box. Niet dat ze ons met de fanfare verwelkomde. Er lag hooi, dat moest eerst even op. Heel belangrijk, hooi. Maar daarna kon ze tijd voor ons vrijmaken.

Kauwkauwkauw, o zijn jullie het, kauwkauw. Het is hier wel goed, ik heb al het een en ander geleerd en ze vinden me aardig en gezeglijk. Heb ik geen leuke vlechtjes? Ook in mijn staart? Dat is om mijn haar niet in de war te laten raken. Het is hier interessant, ik zie alle paarden langs mijn box voorbijkomen omdat ik op de hoek sta, dat is meteen lekker fris en dus goed voor de wintervachtgroei, trouwens, ik ga ook iedere dag een paar uur naar buiten, alleen nu niet want het stortregent. Heb je daar een halster? Dan zal ik eens laten zien wat ik al kan.

Keurig netjes, ondanks het keiharde roffelen van de regen op het zinken dak, stappen, draven en blijven draven, stilstaan op commando. Galopperen nog niet, een eind weg galopperen in een afgesloten ruimte doet geen enkel paard zomaar, eerst de afmetingen van de binnenmanege verkennen.

En dan is het nu tijd voor een BM, een Belangrijke Mijlpaal. Voor het eerst een zadel op! Wel even schrikken, zo'n wapperend dekje, maar met wat toegepast horsemanship is dat niet meer dan een leermoment. Het zadel is daarbij vergeleken een kwestie van gewoon doordraven.

harissa1

En dat na slechts één week. Komende week iedere dag oefenen met het zadel op en volgende week weer nieuwe kunsten tijdens het bezoekuur.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR