rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Van zonnepanelen tot vloerverwarming

Maandag was de architect hier met nieuwe tekeningen, en de energiedeskundige kwam er ook bij zitten. De hele middag bespraken we het nieuwe huis, van het dak tot de verwarming, die uit de grond moet komen. Na vier uur geconcentreerd luisteren, praten en beslissingen nemen hadden we alles gehad wat in dit stadium belangrijk is.

Het ging wel goed, en de beslissingen zijn ook degelijk gefundeerd en doordacht, maar na afloop waren we volledig uitgevloerd. Al dat vooruitdenken is erg vermoeiend. Je moet je voorstellen waar de kraan van het bad moet komen, terwijl je die pas over pakweg twee jaar zult kunnen opendraaien om bij te komen van de doorstane bouwperikelen.

Twee punten zijn weblogtechnisch gesproken interessant. Ten eerste begint de bouw op zijn vroegst april 2013 en duurt het waarschijnlijk anderhalf jaar voor alles klaar is, dus de voortgang zal hier een heel enkele keer nog wel eens te sprake komen. Woehaha.

En ten tweede wordt het donkergrijs-wit-donkergrijs, op aandringen van aargh, met een kleine aanpassing.

huiskleur

*update* Tot mijn verbazing vond R dat ik wel een tekening met ramen en zonder mannetjes online kon zetten. Hier is hij, bijna helemaal realistisch. Er is nog wel één mannetje, dat zien architecten nu eenmaal graag, maar dat laat ik uiteindelijk gewoon niet binnen. Stelt u zich alles maar eens voor, met tuin eromheen enzo. Dat gaat het beste als u kijkt met uw ogen dicht, heb ik gemerkt. Dat vergt nog best veel oefening, maar ik word er steeds bedrevener in.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR