rss
logo
 
woensdag 18 juli 2018

De dorpsfanfare schettert

Zaterdag brachten we ons kostschoolmeisje naar haar nieuwe school. Omdat Harissa nog niet eerder met de trailer had gereisd, maakten we eerst vrijdag een kort oefenritje.

Ons meisje betrad de laadklep vol vertrouwen. 'Willen jullie dat ik daar naar boven klim? Goed. Hm, donker hier, en is er ook wat te eten? Hee kijk, een appeltje. En nu wil je dat ik achteruit die klep weer afstommel? Okee, als jullie het zeggen ...' Kortom, het ging voorbeeldig, Harissa is leergierig en Sunshine weet daar gebruik van te maken.

We oefenden het in- en uitladen een paar keer en reden daarna een rondje door het dorp, zo kon ze aan de bewegingen wennen en uitzoeken hoe ze moest gaan staan in de bochten en als er geremd werd. Vlakbij de manege, waar Harissa geboren is, hielden we even halt. Ze zette het in haar trailer op een schetteren, hiiiiiiiiiiii! iiiiii!!!, en van alle kanten kwamen er paarden van Sophie aandenderen door de weilanden. Even gedagzeggen. Hee jongens, zijn jullie daar, hiiiihhiii, nou ik sta hier in deze trailer, kijk dan, okee, nou doeiiiii! Hihiiiihiii! De dorpsfanfare trompetterde een afscheidsserenade.

Na het oefenrondje van tien minuten was ze helemaal bezweet. Toch wel spannend zo'n eerste keer. Naar school is het een uur rijden, maar dat ging al beter. Bij aankomst was er weer een trompet- en tromboneconcert met de nieuwe stalgenoten. We lieten haar achter terwijl ze het stro in haar nieuwe box inspecteerde en over de onderdeur de andere paarden opnam. Een hele nieuwe wereld te ontdekken.

logees

Thuis wachtte gelukkig geen leeg nest. Behalve Titan en Jay staan hier vanwege de dagtocht nu ook Ruby, Nemo, Gadget en Tip. Paarden aan alle kanten van het huis en volk over de vloer, dat zorgt voor afleiding. En aanstaande zaterdag gaan we bij Harissa op bezoek.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR