rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Een mooie zomerzondag

De merrie die ons liet wachten besloot haar veulen ter wereld te brengen op zondagochtend om 8.45 uur, een redelijk tijdstip, we hoefden er niet 's nachts ons bed voor uit. Hij heet Sunday of Summer en is een buckskin Quarter Horse, net als zijn moeder.

sunday3

Toen we met Sunshine bij hem aankwamen was hij net anderhalf uur oud en had al wat rondgewankeld. Nu was het tijd voor zijn eerste imprint training. Daar kwamen we voor, om dat te zien, maar we hadden het kunnen weten: bij Sunshine bestaat leren niet uit toekijken maar uit zelf doen. Dus wij gingen op de knieën, legden het veulen op zijn zij en begonnen hem overal te aaien en aan te raken, zijn beentjes op te vouwen en weer uit te vouwen, zijn oortjes te kriebelen en hem klapjes op zijn ribben en zijn hoefjes te geven. Zo went hij zo vroeg mogelijk aan dat alles.

sunday

Het gaat heel zachtjes en zonder dwang, het veulen ligt er ontspannen bij en ook de merrie vindt het prima, zij is mensen en honden gewend en weet dat die haar en haar veulen geen kwaad doen.

sunday2

Tussendoor krabbelde Sunday wat rond, dronk eens wat, schudde zich uit en viel dan weer in slaap. Leven is voor een pasgeboren veulen best vermoeiend.

Het was voor ons een mooie zomerdag en leerzaam bovendien. Wie geen paardenverstand heeft, kan zich in de reacties beperken tot 'ach wat een dotje', dan is het goed.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR