rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Voor een beter beeld

Begin dit jaar had R een maquette gemaakt van ons plan met de boxen en de rijbaan achter het huis. Die heeft goed dienst gedaan, want zonder dat zou ik me met geen mogelijkheid een beeld hebben kunnen vormen van het graafwerk dat daarvoor moet worden gedaan. Als we een vlak terrein hadden dan gaf het niet, dan zetten we de paaltjes wat achteruit als het net niet bleek te passen, maar hier moet alles wat we willen eerst waterpas gegraven worden in een helling van 10 % à raison van een hoop mannetjes, geld en vergunningen.

Sinds de eerste planning zijn onze ideeën al heel wat keren gewijzigd. De rijbaan werd kleiner, hij werd vierkant en toen toch weer rechthoekig maar wel kleiner, en inmiddels hebben we besloten helemaal geen rijbaan meer aan te leggen maar een ruime longeercirkel. Ook het stallengebouwje veranderde van model. Mooi, maar past dat allemaal nog wel naast elkaar in die hoek? Dat hebben we ter plaatse al ontelbare keren uitgezet met groene paaltjes, maar dan nog kan ik me geen voorstelling maken van de niveauverschillen.

Dus het was tijd voor een nieuwe bak, liefst een met geel zand. In zand kan ik zoveel modelleren als ik maar wil zonder dat er steeds piepschuim hoeft te worden verzaagd. Geel zand is te koop, maar niet per schep, je moet meteen een kuub nemen. Dus ik haalde bij de gemeentewerkplaats één schep geel zand weg. Nooit is er iemand op straat in ons dorp, maar net toen ik mijn schep in de gemeentelijke zandberg stak, kwamen er twee auto's langs. Hiermee is mijn reputatie voorgoed naar de filistijnen, maar voor een goede bak moet je wat over hebben.

zandbak

Het werd meteen duidelijk dat het nieuwe model gebouwtje niet goed past naast de longeercirkel (de bodem van het taartje van zondag had precies de juiste diameter, dat kan geen toeval zijn). Deze bak brengt dat duidelijk in beeld.

Nu denken we aan een langwerpige opstelling, een rijtje boxen naast elkaar. Wat kunnen we daar eens voor nemen als model. Hmmm. De verpakking van een flinke plak chocola, lijkt me. Dat levert een helder beeld op, dat weet ik zeker.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR