rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Adem in ... adem uit

De logees waren 's ochtends tijdig vertrokken en ik schreef dat logje met de stand van zaken hier. Kalm aan, ik was een paar keer wat laat naar bed en wat vroeg op geweest. Niet te druk maken, en vanavond bijtijds naar bed.

Okee. Dat was het rustige deel van de dag. Daarna longeerden we Titan en Jay en stonden we een man met een zeis te woord die opeens bij de stallen opdook. Hij had een hamer nodig, die we pas vonden toen hij alweer weg was.

Dat was ook nog niet enerverend. Weer thuis echter troffen we een stel bosbouwers die zojuist een spar van 40 meter over ons weggetje hadden weten te lanceren. Windvlaag, zeiden ze. Huh. De top stak 20 meter ons weiland in, de draadomheining lag plat en er waren drie prikpaaltjes gebroken.

Ook dat kon ik nog heel best hebben. Toen bleek dat de boom ook de kabel van het elektriciteitsbedrijf had meegenomen. Die lag plat op de grond, van de palen losgerukt over een lengte van tientallen meters, en de breuk zat voor ons huis. Kaal koperdraad waar spanning op stond stak vrolijk omhoog, en thuis was er geen spanning.

Nou ja, je moet je niet te snel opwinden. De elektriciteitsmannetjes kwamen al snel, reden weer weg, kwamen terug, sloten ons provisorisch aan en morgen komen ze de definitieve reparatie doen.

Niks aan de hand. We trokken de kettingzaag, ruimden de gevallen top uit het weiland (eigenlijk de taak van de schuldige maar als we het zelf doen gaat het sneller), repareerden de draad en zetten wat noodpaaltjes neer.

Ach, dat viel eigenlijk reuze mee allemaal. Van koken was niets terechtgekomen maar we konden in elk geval soep maken nu er weer spanning was.

Toen kwam Sunshine om eens te kijken wat ze met onze Harissa kon beginnen.

harissa1

Nou, best veel.

harissa2

Indrukwekkend veel eigenlijk wel, tot het donker werd. Alles helemaal beheerst. Daarna bespraken we binnenshuis het spektakel, terwijl Het Ventje dapper weerstand bood aan Scotch, Sunshines hond, en aten we de frambozenbavarois op die ze had meegebracht. Zo werd het toch weer gauw twaalf uur. Even loggen nog.

Vanaf nu gaan we zelf ook aan de slag met Harissa. Maar nu ga ik eerst even slapen als u het niet erg vindt. Het is niet te hopen dat die elektriciens 's ochtends heel vroeg komen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR