rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Extreme shopping

Zaterdag kochten we een heleboel spullen, onder andere onze zadels, een berg tuig, touwhalsters, te veel om op te noemen. Zoveel dat we er niet aan toekwamen om die zadels mee te nemen (in shop A gezien, vergeleken met shop B, grondig consumentenonderzoek, ingewikkeld verhaal). Dinsdag reden we daarom nog een keer naar Hasselt om ze op te halen. Voor iets essentieels als een goed zadel hebben we die kilometers wel over.

Fijne zaak. Die zadels zijn natuurlijk heel erg belangrijk want anders kom je als ruiter niet ver, maar ik vond er ook de mijlpaal van het decennium. Een spijkerbroek met een taille! Een band die helegaar tot het middel komt! En toch achter niet 20 cm kiert! Daar zoek ik nu al tien jaar naar, terwijl de mode een steeds verder dalende waistline blijft voorschrijven, met zo'n minuscuul ritsje, zelfs rijbroeken hebben nu een heupmodel. Ik heb wel een paar van die lage gevalletjes, een mens moet nu eenmaal wat aan, maar dat zit bloody damn onaangenaam, vergeef me deze uitdrukking. En nu vond ik de Wrangler Slim Fit 14MWZWK 5 X 34 cowboy cut. Even noteren, zodat ik deze getalletjes nooit meer vergeet.

En dat was niet alles. Er is helemaal geen vraag naar, zei de eigenaar, die broek ligt er al een hele tijd, er is bijna niemand meer die in dat model past. Dat had ik ook gemerkt: vroeger was ik normaal, maar de rest van de wereld is me voorbijgegroeid en nu ben ik een uitzondering. Weet je wat, zei hij, ik heb er nog een liggen, die is alleen te lang, die krijg je erbij dan ben ik hem kwijt, nee niet passen, gewoon meenemen. Hier. Gratis.

Prima broek, even korter maken. Nu kan ik vooruit tot Wrangler besluit ze helemaal niet meer te maken. Dat is pas extreme shopping.

spurs

Verder zochten we riempjes uit voor de sporen, die waren we zaterdag inderhaast vergeten. Om die te vereeuwigen moesten de zojuist veroverde broekspijpen even omhoog, maar ik verzeker het web dat ze héél lang zijn. En al een beetje vuil, want eenmaal weer thuis moest dringend het bos aan de overkant geïnspecteerd worden, waar weer bomen worden uitgesleept door een bosbouwer met een paard.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR