rss
logo
 
woensdag 21 februari 2018

Huisje, boompje ...

Donkere dagen. We komen momenteel niet veel buiten. Het is donker of mistig of het motregent of dat alles tegelijkertijd. In de paar uur dat het licht was schilderde ik maar weer eens een stukje kozijn, R schroefde plankjes op de openingen tussen de balken zodat daar in de zomer geen wespen meer doorheen kunnen kruipen en Het Ventje sliep op zijn dekentje op de bank. Er was thee, appeltaart en een stapeltje boeken. En internet natuurlijk. Gezellig dat u er ook allemaal bent, daarginds, ver weg.

huisje

In het verwaarloosde bosje groeven we een kerstboompje op (60 cm). Sparren genoeg, maar deze is speciaal. Eigenlijk redden we hem, want volgend jaar wordt dat bosje omgehakt (niet door ons) en dan rijdt de grote bomenbrontosaurus misschien wel zomaar over hem heen zonder hem te zien. R spitte hem uit met een flinke kluit en ik kruide hem naar huis. Straks mag hij in de voortuin, voor de kerstlampjes van volgend jaar.

boompje

Om te voorkomen dat ik de wereld bedelf onder mijn lawine van steeds verder uitdijende aantallen kerstversiering, tuigde ik hem op met de versiering die ik van de schoorsteenmantel afhaalde. Die is nu strak en ingetogen, met alleen een kaars.

Tot slot bladerde ik wat in mijn kookschrift op zoek naar iets te eten voor het komend weekend, een mens moet dezer dagen tijdig boodschappen doen.

Je kunt het kerstvoorbereiding noemen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR