rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Korte dagen

In deze tijd van het jaar, zoals iedereen weet, zijn de dagen zo kort dat ze al om zijn voor ze goed en wel van start zijn gegaan. Vanochtend hadden we bovendien, om redenen van luxe en pensioen en het feit dat we er twee ochtenden achter elkaar bijtijds uit hadden gemoeten, zin in een uitgebreid ontbijt. Thee, croissants, eitje, perssinaasappels, les travaux. Heerlijk, zomaar op een doordeweekse donderdag. Yes.

Daardoor waren we wat laat op gang, en tegen dat de paarden hun dagelijkse wortel hadden gehad en we de omheining hadden geïnspecteerd, was het alweer tijd voor stevige boterhammen, een met brie en een met appelstroop. Dat inspecteren doen we dikwijls, niet omdat die omheining doorlopend stuk is maar omdat het leuk is een rondje te lopen over je eigen land. Eigen graspollen, al zijn ze doorweekt, zijn belangwekkender dan een wereldwonder in het veld van de buren (oude oosterse wijsheid).

Omdat de météo een horrorvoorspelling deed van storm regen en sneeuw de komende dagen, besloten we op proviand uit te gaan. Ik wil niet dadelijk spreken van hamsteren maar we sloegen wel wat extra's in om te voorkomen dat we er de komende dagen uit moeten, gedwongen door een nijpend gebrek aan karnemelk.

Het grootste deel van onze spullen zit in de opslag, waaronder de kerstversiering. Die leek mij vorig jaar bij het inpakken niet het allerdringendste item waarvoor wij in het huisje kostbare ruimte moesten vrijmaken en ook wisten we toen niet dat we er met kerst nog zouden wonen. Uitkomst van deze berekening: nul kerstspullen, maar dat is ook weer zowat, in deze donkere tijden. Dus nu hebben we toch lampjes voor buiten en een versierde schoorsteenmantel, inmiddels mooi donker gebeitst. Het nodige kerstgroen moet uit het bos komen, maar dat was te nat.

kerstversiering

Tot slot maakte ik Marokkaans rundvlees, wat twee uur moest sudderen, met pompoen en courgette. In de mensen een welbehagen, kortom.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR