rss
logo
 
zondag 23 september 2018

Een open vraag

Het sopt overal. Regen regen regen. De beekjes en de Vierre klateren en bruisen en naderen het punt van overstromen. Zelfs in onze eigen hooggelegen hellende weiden maken de paardenhoeven zuigende en smakkende geluiden als de paarden een ander plaatsje opzoeken, uit de wind.

Ze zitten onder de modder, je krijgt het warmer bij het poetsen dan tijdens het rijden. Op die glibberige bospaadjes valt er weinig te galopperen. Een stevige stap is het veiligst en dan nog glijden ze vaak alle kanten uit. Onderweg kwamen we twee keer een bomenwagen tegen, die met een grote grijper dennenstammen op een aanhanger aan het laden was. Daar zijn onze paarden niet bang van en maar goed ook want de bomenwagenchauffeur is best bereid zijn grijparm even stil te zetten om ons te laten passeren: ongeveer 35 seconden, daarna begint hij weer. Broembroem, zwaaizwiep, knars, boem. Niks aan de hand.

Roxane is weer helemaal de oude en in de box naast haar staat het merrietje dat zo aardig is en met die goede afstamming en dat fijne karakter. En in de winter niet duur. U weet wel. Dit is ze. Ook al modderig.

merrietje

Morgen komt de hoefsmid bij Sophie. Of wij Kaad en Karquo konden komen brengen, die krijgen nieuwe ijzers. Natuurlijk, dat is een leuk karweitje en een mooi fotomoment. Niet vergeten de camera zo mee te nemen dat hij niet bemodderd raakt.

Het was weer een fijne maandag, met tijdens onze rit net even droog weer, en nu ben ik helemaal rozig. Eigenlijk is er maar één nadeel aan op maandag buitenrijden: op maandagavond is er ook step. Hè. Daar heb ik nu eens echt heel heel weinig zin in, op dit moment van loggen.

Wat denkt u: doet ze het of doet ze het niet?


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR