rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

O leuk, de tandarts komt

Eigenlijk zouden we vanmiddag gaan rijden maar Sophie belde dat de tandarts kwam. Of wij interesse hadden om de behandeling te volgen. Nou en of. Dat hadden we nog niet meegemaakt.

De twee patiënten stonden al aan een touw vastgebonden te wachten. Vodka was het eerst aan de beurt, een Welsh pony met haakjes aan haar kiezen die pijn doen bij het eten. Zij liet zich de beugel zonder verdoving inbrengen. Het gereedschap in deze branche is wat robuuster dan wij gewend zijn. Eerst verwijderde de tandarts wat etensresten die in de weg zaten (enkele handenvol) en toen werd de elektrische rasp aangezet. RrrrrrrrRRRRrrr! De patiënte onderging de behandeling zonder spartelen, zelfs met publiek op de achtergrond. Niet dat ze het geweldig vond, je kon wel zien dat ze van het hele gedoe baalde.

Daarna was Argo de klos. Die heeft zo'n scheef gebit dat hij er tijdens het linksom galopperen en draven last van heeft. Hij was minder makkelijk te lijmen en legde zijn hele gewicht in het verzet. Na een kalmerend spuitje onderging hij de behandeling verder suffend. Joy de stalhond bekijkt alles zorgelijk. Nu is het Argo, maar wie weet is zij zometeen het haasje.

Tot slot omhelsden we Emma de kettinghond, waarvan laatst door de internet community om een foto is gevraagd. Voilà. Dat was een leerzame middag. Nog vragen over de tandartsbehandeling? In het reactieboxje.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR