rss
logo
 
dinsdag 18 december 2018

Vernieuwing

Ik had een prachtige naaimachine, een Singer uit 1927, degelijk gietijzeren handwerk, die het prima deed (mits je aan de slinger draaide). Die heb ik nog en hij doet het ook nog steeds, maar hij zit in de opslag.

R vindt zijn naaimachine beter, een Bruzzer uit 2010 op elektriek, met voetpedaal, zoemgeluid, dikke gebruiksaanwijzing vol waarschuwingen en uitroeptekens, en een motor die met je wegloopt als je te veel gas geeft.

Kortom, ik heb het een en ander te overwinnen gehad voordat ik daarachter wou. Maar vooruit, bij gebrek aan gietijzer.

werk

Na even wennen moet ik zeggen dat het toch wel handig is dat je niet met een hand hoeft te draaien en dus twee handen vrij hebt. En dat achteruitknopje is ook een aanwinst. De gebruiksaanwijzing was alleen nodig voor die 34 andere steken die hij ook nog kan maar ik hoefde alleen rechttoe-rechtaan. Dus het viel mee. De machine mag blijven.

Het enige nadeel is eigenlijk dat ik degene ben die erachter zit. Zo'n precisiegeval staat of valt met degene die het bedient.

Dus als er nou nog een machientje wordt bijgeleverd dat keurig zomen kan omvouwen en vastzetten en een dat de spelden er netjes insteekt en weer uithaalt, dan komt het goed. Of misschien is het efficiƫnter om meteen mij maar te vervangen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR